Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Bábovka z vaječného likéru

0.0
Bábovka z vaječného likéru

Potřebné ingredience

5 vajec, 200g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 250 ml vaječného likéru, 250 ml oleje (slunečnicový), 300g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2-3 lžíce kakaa, tuku a hrubá mouka na formu. Na polevu 100g čokolády na vaření a 100 g mléčné čokolády asi 50g tuku Omega

Postup přípravy

Příprava:
Nejprve oddělíme žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme vaječný likér, olej a polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Do vymazané formy nalijeme polovinu světlého těsta, druhou obarvíme kakaem a dáme na světlé těsto. Nakonec ještě protáhneme lžící dokola pro hezčí vzhled na řezu. Pečeme při 180°C asi 45 m. Po vychladnutí rozpustíme (ve vodní lázni) mléčnou čokoládu a tuk a dobře promícháme. Nalijeme na bábovku a dobře potřeme i strany. Na hodinku dáme do lednice.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie